Volvo neemt afscheid van de dieselmotor

4w geleden

Het Zweedse automerk kondigt het einde van het dieseltijdperk aan en zet in op de volledige elektrificatie van zijn gamma. Deze stap maakt deel uit van het streven van het bedrijf om in 2030 een 100% elektrisch wagenpark te hebben.

Na de productie van de laatste twee modellen met dieselmotor is Volvo definitief op weg naar een groene toekomst. De modellen V60 en XC90 zijn van de band gerold in de fabrieken in Gent en Torslanda. Deze gebeurtenis symboliseert het einde van een tijdperk voor het Zweedse bedrijf, dat ernaar streeft tot een volledig elektrische fabrikant uit te groeien en tegen 2040 een netto nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken.

Hallo elektrisch

Decennialang stonden Volvo's dieselmotoren synoniem voor betrouwbaarheid en efficiëntie, maar strengere emissienormen en de groeiende vraag van consumenten als reactie op de klimaatcrisis hebben het merk ertoe gedwongen om zijn doelen te heroverwegen. Terwijl dieselmotoren ooit de steunpilaar van Volvo in Europa waren, bestaat het grootste deel van de verkoop op het continent nu uit geëlektrificeerde voertuigen. Tegen 2023 was de verkoop van volledig elektrische auto's met 70% gestegen, wat duidelijk aantoont dat volledig elektrisch de weg vooruit is voor Volvo.

Hoewel Volvo elektrisch gaat rijden, omvat het huidige gamma ook plug-inhybride en mildehybride modellen, die als brug fungeren naar de elektrische toekomst. Met deze historische overgang zet Volvo zich in om milieuvriendelijkere mobiliteitsoplossingen aan te bieden, zonder zijn toewijding aan innovatie en kwaliteit te verliezen.

Sacha Benazzi

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in