Volvo CEO hekelt Duitse opstand tegen verbod op verbrandingsmotoren

1j geleden | Nicolas Morlet

Het besluit van Duitsland om bij de Europese Commissie niet voor een verbod op verbrandingsmotoren te stemmen, blijft voor opschudding zorgen. Zelfs onder autofabrikanten. Jim Rowan, de CEO van Volvo, heeft het besluit zojuist omschreven als "een zeer verontrustende en teleurstellende ontwikkeling".

Wat een formaliteit had moeten zijn, heeft onverwachte proporties aangenomen sinds Duitsland weigerde de stemming van de Commissie over het verbod op verbrandingsmotoren in de Europese Unie te steunen, ook al was die door het Parlement al goedgekeurd. Jim Rowan, CEO van Volvo, gaf op zijn persoonlijke Linkedin-pagina commentaar op de zaak. "Het Europese Parlement heeft dit akkoord op 14 februari bevestigd. De lidstaten zouden begin maart hetzelfde doen. Sommige van hen proberen nu echter het proces te laten ontsporen. Dit is een zeer verontrustende en teleurstellende ontwikkeling.”

"Wij zijn ons bewust van onze verplichting om de planeet te helpen beschermen", aldus Jim Rowan. "Wij roepen de regeringen van de EU op om te laten zien dat zij dat ook zijn.” Zijn merk brengt dit jaar de EX90 op de markt, een grote SUV van bijna 3 ton met een enorme batterij van 111 kWh.

Volvo, zeer betrokken

Ter herinnering: Volvo is een van de meest toegewijde fabrikanten op het vlak van elektrische auto's, waarin het al zijn knikkers heeft geïnvesteerd. In tegenstelling tot andere merken richt de Zweedse fabrikant zich uitsluitend op de ontwikkeling van batterij-aangedreven motoren en heeft al grote ambities op dit gebied getoond: hij verwacht tegen 2025 50% elektrische auto's te verkopen en tegen 2030 volledig op accu's te rijden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in