Testrit Renault Austral - Comfort en dynamiek

8mnd geleden

In een steeds competitievere markt, met klanten die steeds meer verlangen, kon de nieuwe familie-SUV van het merk niet de kleinste steek laten vallen.

Onderweg is het comfort van de Austral het belangrijkst, vooral de geluidsisolatie, waaraan bijzonder veel zorg lijkt te zijn besteed. Maar het model speelt ook de kaart van de dynamiek uit, om beter de confrontatie te kunnen aangaan met de bestsellers in zijn categorie. Het rijgedrag is inderdaad opmerkelijk, vooral dankzij het chassis dat achteraan een nieuwe multilinkas kreeg. De Austral introduceert ook de derde generatie "4CONTROL Advanced", met vierwielsturing (optioneel).

Deze meesturende achteras versterkt nog meer het sportieve rijkarakter. De achterwielen sturen dan onder een hoek van 5° om de wegligging bij lage snelheden te verbeteren, en de stabiliteit te verhogen bij een hoger tempo. Een karakter dat goed samengaat met de nieuwe 1.2 hybride motor van 200 pk uit deze test. Deze motor is niet alleen discreet, dankzij het uitstekende werk aan de geluidsisolatie, maar ook behoorlijk krachtig. De chrono van 0 tot 100 km/u bedraagt 8,4 seconden, wat voor de meeste gebruikers ruim voldoende is.

Kortom, wij waren gecharmeerd van dit coherente pakket, dat rijplezier niet verzaakt.

Klik hier voor meer informatie.

 (PARTNER CONTENT)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in