Renault zet Tesla onder druk met de prijzen van zijn elektrische Scenic

4mnd geleden | Stephane Monsin

De nieuwe elektrische Renault Scenic staat in de eerste helft van 2024 bij de Belgische dealers. Verrassend genoeg zijn nu ook de prijzen bekend. En ze zijn op z’n zachtst gezegd agressief!

De Scenic is dood, leve de Scenic! We hebben er lang op gewacht dat dit historische model van Renault, dat begin dit jaar uit de catalogus werd gehaald, uit zijn as zou herrijzen. De Scenic is terug, maar niet helemaal in dezelfde vorm als voorheen. Het MPV-formaat is verdwenen, Magere Hein heeft er komaf mee gemaakt, en in de plek kwam een cross-over-stijl. Nog een verandering, en niet de minste, is dat hij nu exclusief verkrijgbaar is met een elektromotor.

Renault Scenic E-Tech Electric: minder dan 40.000 euro, tot 625 kilometer!

Voor welke prijs? We weten nu meer over de indeling van het gamma: er worden vier afwerkingen aangeboden - Evolution, Techno, Esprit Alpine en Iconic - en de prijzen zijn zeer aantrekkelijk. Ze beginnen onder de symbolische grens van 40.000 euro, aan 39.950 euro om precies te zijn voor het instapmodel Evolution. Dit betekent dat in Vlaanderen, met de invoering van de aankoopstimulans voor elektrische auto's op 1 januari 2024, de Scenic E-Tech Electric beschikbaar zal zijn vanaf 34.950 euro! Dit is natuurlijk de versie met een batterij van 60 kWh en 170 pk motor, die al een actieradius van 420 killometer belooft.

Om de 625 kilometer van de versie met een batterij van 87 kWh en 220 pk-motor te halen, moet je 46.950 euro uitgeven. Dit zijn bijzonder agressieve prijzen in vergelijking met de Tesla Model Y, de benchmark in zijn categorie, die in Frankrijk begint bij 47.970 euro voor de achterwielaangedreven versie met een actieradius van 455 kilometer, en 54.970 euro voor de langeafstandsvariant met een piekbereik van 533 kilometer.

De nieuwe Scénic wordt geassembleerd in Maubeuge in het noorden van Frankrijk en zal in de eerste helft van 2024 bij de dealers staan.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in