Renault Megane E-Tech 100% elektrisch - Nieuwe designtaal

1j geleden

De nieuwe Renault Megane E-Tech 100% elektrisch is nu al een icoon van de nieuwe (elektrische) wereld. En zoals alle nieuwe iconen belichaamt hij een nieuwe "sensueel-technische" designtaal.

Net als het merk evolueert het design van Renault en wordt het meer "techno". Het is geïnspireerd op hightechobjecten en de wereld van hifi. Een van de ambassadeurs van dit huidige ontwerp is de 100% elektrische Megane E-Tech. De 100% ledverlichting voor en achter geeft hem een nieuwe lichtsignatuur, herkenbaar van de eerste oogopslag. Dankzij zijn nieuwe platform kan de Mégane E-Tech bogen op onuitgegeven proporties die de ontwerpers de kans gaven om een dynamische berline te ontwerpen. De Renault Megane E-Tech 100% elektrisch combineert zijn compactheid en geringe hoogte (1,50 m) met het vermogen om zijn grote binnenruimte van buitenaf voelbaar te maken.

Herkenbaar van de eerste oogopslag

De indruk van robuustheid wordt gewekt door de aanwezigheid van attributen die doen denken aan de wereld van cross-overs: grote 20-duimsvelgen, bescherming op de zijschorten en wielkasten, hoge gordellijn. De terugwijkende daklijn, de bredere sporen en standaard geïntegreerde verzonken deurgrepen doen denken aan de wereld van de coupés. De beperkte hoogte, de binnenruimte en het koffervolume verwijzen naar de wereld van de traditionele compacte auto's uit het C-segment.

Unieke ervaring aan boord

Wanneer u in de Megane E-Tech 100% elektrisch stapt, komt het OpenR-scherm, dat de displays op het dashboard en het centrale multimediascherm combineert, tot leven en toont het logo en de naam van het merk. Dit vormt het middelpunt van de cockpit, een juweel dat alle technologie belichaamt die in deze nieuwe generatie is geïntegreerd! Dit is de eerste productie-uitvoering van dit unieke apparaat op de markt, het resultaat van jarenlange ontwikkeling. Zijn OpenR Link-interface, gebaseerd op Android OS, is even gemakkelijk te gebruiken als een smartphone. Ontwikkeld door Google, is het een open en evoluerende software, altijd up-to-date.

Toegankelijk interieur en gerecycleerde materialen

Het effect is opvallend zodra je binnenstapt: wat een ruimte! De afwezigheid van een transmissietunnel, die een vlakke vloer mogelijk maakt, is een eerste blikvanger. U kunt ervan gebruikmaken om een handtas of sporttas op de grond te zetten. Of u kunt gemakkelijk van de ene naar de andere kant van de achterbank gaan.

De bekleding van het basisuitrustingsniveau is gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal. In de middelste uitvoering wordt voor de gemengde TEP/textielbekleding ook 100% gerecycleerd textiel gebruikt. In de topuitvoering zijn de rugleuning en zitting van de voor- en achterbank van leder vervaardigd. In het hoogste uitrustingsniveau is het geheel verfraaid met een decoratief stuk Nuo-hout. Nuo is een nieuw en innovatief materiaal van echt hout. Het is gemaakt van dunne lasergesneden lindebladeren die met een milieuvriendelijke lijm op een stof zijn bevestigd. Dit is de eerste keer dat het op een productiemodel wordt gebruikt!

Ontdek meer over de stijl van de Renault Megane E-Tech 100% elektrisch door hier te klikken.

(PARTNER CONTENT)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in