Renault Austral - Betaalbare aandrijving

10mnd geleden

Hoewel Renault een pionier is op het gebied van 100% elektrische auto's, vergeet het merk niet dat niet iedereen daar klaar voor is. De Austral biedt daarom alleen veelzijdige motoren aan.

Wat de motoren betreft, behoudt de Austral de huidige filosofie van Renault: vaarwel aan dieselmotoren, maak plaats voor de juiste dosis elektrificatie. De catalogus omvat lichte hybrides op 12V (1.3 140 of 160 pk) en 48V (1.2 130 pk) en natuurlijk een ‘full hybrid’ (zonder stekker). Op basis van een gloednieuw 1.2-benzineblok wordt deze oplossing aangeboden in 160 en 200 pk. Het is duidelijk dat de fabrikant hier geruststellende keuzes maakt, zonder uitsluitend te vertrouwen op 100% elektrische aandrijving, wat de carrière van een voertuig met een groot commercieel potentieel had begrensd. Renault maakt dus de pragmatische keuze om zijn model de best mogelijke kansen te geven en de prijs zo toegankelijk mogelijk te houden: vanaf 31.800 euro.

Voor ons eerste uitstapje kregen we alleen full hybrid-versies aangeboden met een krachtige batterij van 2 kWh. Een grappig detail is dat het voertuig "Australe" heet, met de kleine "e" erbij, die ook nog eens in het blauw is geschilderd als het een Esprit Alpine-versie is. Want ja, Renault koppelt deze SUV aan het sportieve accent van het merk uit Dieppe. Maar laten we duidelijk zijn, dit gaat puur over stilistische ingrepen.

Klik hier voor meer informatie.

(PARTNER CONTENT)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in