Pininfarina Reversario of hoe je te veel geld opdoet

2w geleden | Laurent Zilli

De Pininfarina Anniversario is gebaseerd op de Rimac Nevera en is een zeldzaam model van 2,6 miljoen euro. Een van de eigenaren besloot een paar miljoen meer uit te geven voor een bijna-tweeling.

Het prestigieuze designhuis Pininfarina produceert al enkele jaren hyperexclusieve auto's. Het eerste model heette Battista, naar de patriarch van de familie die het bedrijf heeft opgericht. Deze elektrische hypercar maakt gebruik van de 'mechanische' basis van de Rimac Nevera en Pininfarina produceerde er ook een gelimiteerde oplage van vijf exemplaren van om de 90ste verjaardag van het bedrijf te vieren. De prijs van deze Anniversario-versie bedroeg 2,6 miljoen euro, ’maar’ 400.000 euro meer dan de normale Battista. Blijkbaar vond een van de vijf Anniversario-eigenaars dat er voor zo’n prijsje nog eentje bij kon.

Negatief

En omdat sommige zeer rijke mensen nooit lijden aan een gebrek aan fantasie als het aankomt op het uitgeven van hun fortuin, had de verzamelaar het volgende idee: bestel een Battista maar dan met de kleuren van de Anniversario op hun kop: wit onder de gordel, grijs erboven, in plaats van andersom. Het enige wat de twee versies gemeen hebben, is het zwarte dak. Deze 'negatieve' Anniversario heeft een naam: de Reversario. De eigenaar zegt: "Deze tweeling kan nooit worden gescheiden, want ze zijn echt verenigd door het ontwerp". Of vertaald: als hij de auto's op een dag verkoopt, moet je ze allebei tegelijk kopen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in