Nog een Chinees merk zal straks in Spanje produceren

2w geleden | Laurent Zilli

Komt de Chinese auto-industrie de werkgelegenheid in Europa redden? Na BYD in Hongarije en Leapmotor in Italië, praat nog een fabrikant met Spanje.

Chery, een van China's grootste autoconcerns, dat bezig is met de Europese lancering van zijn merken Omoda en Jaecoo, zou wel eens de derde fabrikant uit de Volksrepubliek kunnen worden die een productievestiging opzet op het oude continent. We wisten dat Chery onlangs gesprekken voerde met de Italiaanse regering, maar er is geen verder nieuws over wat mogelijks een pressiemiddel van Italië op Stellantis was. Aan de andere kant lijken de Chinese fabrikant en Spanje goed op weg naar een overeenkomst.

Ex-fabriek van Nissan

En het zou allemaal snel kunnen gaan, want terwijl BYD bijvoorbeeld zijn Hongaarse fabriek helemaal opnieuw moet bouwen, zou Chery gebruik kunnen maken van bestaande infrastructuren. In dit geval een fabriek in de buurt van Barcelona tot 2021 een productielocatie van Nissan. De regio zou er in eerste instantie zo'n 1.600 directe banen bij krijgen, en "meer als er affiniteit is". Chery zou ook de importheffingen vermijden die Europa waarschijnlijk zal invoeren. Niets was officieel, en het is onmogelijk om te voorspellen welke voertuigen Chery in Spanje zou willen assembleren, maar we weten wel dat het project niet alleen elektrische auto's betreft. Verbrandingsmotoren en hybrides staan ook op de agenda.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in