Morgan Belgium is verhuisd en wil imago vernieuwen

11mnd geleden | Stephane Monsin

Het Britse merk van handgebouwde sportwagens, Morgan, bestaat nog steeds. Sterker nog: het brengt nieuwe modellen uit, zoals de Super 3. En als je denkt dat Morgan-modellen alleen in Engeland gekocht en onderhouden kunnen worden, dan heb je het mis: Morgan Belgium is sinds 1954 hun beste dealer op het Europese vasteland. De invoerder is onlangs verhuisd. We hebben de nieuwe showroom bezocht.

Ja, het merk Morgan assembleert nog steeds auto's in Malvern Link, Engeland. Dit kleine Britse sportwagenmerk, dat tussen de 700 en 850 auto's per jaar produceert, heeft onlangs een nieuw model onthuld: de Super 3. Dit is de moderne versie van de Morgan 3-Wheeler, het allereerste model ooit van het merk. Tijdens ons bezoek aan Morgan Belgium stond deze gloednieuwe driewielige roadster met een gewicht van 635 kilo en 120 pk ter plekke te blinken. Morgan Belgium was de eerste dealer in Europa die er eentje in zijn showroom had! Het moet gezegd, sinds zijn aanwezigheid in België in 1954 heeft de invoerder al acht "awards" van de fabriek ontvangen, waardoor Morgan Belgium de beste Europese dealer van het merk is.

Eind 2019 nam een nieuwe directeur de import van Morgan in België over: Alexander Otto de Windisch-Graetz. En enkele weken geleden is de werkplaats verhuisd van Sint-Jans-Molenbeek naar Sint-Genesius-Rode. "Ik vertel je niets nieuws als ik je vertel dat het huidige beleid niet gunstig is voor de automobielsector, met name in het centrum van Brussel. De toegang voor onze klanten werd steeds moeilijker in Sint-Jans-Molenbeek. De kans deed zich hier voor op deze prachtige plek, die teruggaat tot de 18de eeuw, en we grepen hem. Samen met een zeer getalenteerde bevriende architect, Steven Winderickx, hebben we deze plek getransformeerd. Hij slaagde erin mijn verlangen naar een "glazen kathedraal" te combineren met de geest van Morgan, en tegelijkertijd eigentijds te zijn, in overeenstemming met de tijd, met enkele meubels in Scandinavische stijl. Het moest eigentijds zijn omdat het merk gebukt gaat onder een imago van oude auto's, terwijl ze dat niet zijn! De meeste mensen denken dat ze oud zijn, zelfs als je in een nieuw model rijdt. We moeten ervoor zorgen dat mensen het merk beter begrijpen. Kopen en onderhouden gebeurt niet alleen in Engeland," zegt Alexander Otto van Windisch-Graetz.

De nieuwe dealer is niet zomaar een garage, maar een concept waar klanten in contact kunnen komen met de wereld van Morgan. Op de tussenverdieping is er bijvoorbeeld een gezellige plek om na te denken over een accessoire dat in de winkel ligt uitgestald of over jouw toekomstige Morgan. Dezelfde die misschien al in de showroom staat, met zijn wielen rustend op de gepolijste betonnen vloer. Vanuit de showroom heb je vrij zicht op de werkplaats die, net als de open keukens van de beste restaurants, niets te verbergen heeft. Het gebouw biedt een grote oppervlakte voor tweedehandsvoertuigen of auto's van klanten die hun kleinoden voor een bepaalde periode willen toevertrouwen (overwintering bijvoorbeeld). Tenslotte heeft de garage een indrukwekkende voorraad onderdelen, simpelweg de grootste voorraad Morgan-onderdelen die op het Europese vasteland verkrijgbaar is.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in