Mazda presenteert zijn nieuwe 6-sedan... die wij niet krijgen!

2w geleden

Mazda heeft zijn elektrische offensief een nieuwe impuls gegeven op de Beijing Motor Show. De fabrikant onthulde een verleidelijke nieuwe sedan, de Mazda EZ-6, de voor de hand liggende elektrische vervanger van de huidige 6, maar exclusief gereserveerd voor de lokale markt. Voor ons is er wel nog een andere verrassing.

Alleen Chinese klanten zullen kunnen genieten van deze aantrekkelijke 4,92 meter lange sedan, met zijn pure, strakke styling in ware Mazda-stijl. Hij is gebaseerd op het platform van een Chinees model dat is ontwikkeld door de lokale partner van het Japanse merk, Changan. Jammer, want met een royale accu en een actieradius van zo'n 600 kilometer had het een verleidelijk alternatief kunnen zijn voor met name de Tesla Model 3 en Hyundai Ioniq 6.

Aan de andere kant, de kans is groot dat we de productieversie te zien krijgen van het Arata-concept, ook op de show gepresenteerd. Deze compacte SUV-conceptcar heeft een styling die is geïnspireerd op de Mazda 3 en CX-30, met een dynamisch profiel en slanke, elegante koplampen. Dit model wordt waarschijnlijk Mazda's entree in het hart van de Europese elektrische markt. Voorlopig maakt de fabrikant nog geen lanceerdatum bekend.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in