Lexus LM, het busje voor de elite

7mnd geleden | Mathilda Carlon

Monovolumes staan misschien aan de vooravond van een comeback. Lexus gaat de LM in Europa op de markt brengen, gericht op een speciale klantenkring.

De Lexus Luxury Mover debuteert dit najaar op de Europese markt. Hij betreedt het herboren segment van luxueuze bestelwagens. Deze hybride MPV belooft uitzonderlijk comfort: de topversie met vier  zitplaatsen is voorzien van verstelbare stoelen geïnspireerd op de eersteklaslogies in vliegtuigen, een 48 duim groot scherm, een 3D-audiosysteem en geavanceerde technologieën om ongewenste schokken en geluiden te elimineren. Deze rollende lounge, ook verkrijgbaar in een gezinsvriendelijkere versie met zeven zitplaatsen, wordt aangedreven door een hybride 2,5 liter-motor met 247 pk. De Lexus LM start aan 120.000 euro, een bedrag dat de doelgroep bevestigt.

Terugkeer tegen welke prijs?

De LM illustreert een groeiende trend van de laatste tijd. Modellen als de Hyundai Staria, de aanstaande Volvo EM90 en de Toyota Alphard herintroduceren het monovolumeconcept, maar deze keer in het luxesegment. Als deze auto's in betaalbaardere prijsklassen worden ontwikkeld, zouden ze wel eens een comeback kunnen maken en een ruimer en praktischer alternatief kunnen bieden voor de talloze SUV's die onze wegen tegenwoordig bevolken.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in