Lamborghini Sterrato: de Huracan verlaat het asfalt

10mnd geleden | Nicolas Morlet

Ook sportwagens geven tegenwoordig toe aan de roep van het wild. Een paar dagen nadat Porsche zijn 911 Dakar, die op de Los Angeles Auto Show zal worden gepresenteerd, presenteerde, onthult Lamborghini nu de terreinversie van de Huracan. Zeg gedag aan de Sterrato!

Je moet al terug naar 2019 om je de Lamborghini Sterrato-concept te herinneren, een Huracan met alle attributen van een echte offroader: extra bescherming, grotere bodemvrijheid, verstralers en zelfs een dakdrager. Drie jaar later heeft de Italiaanse fabrikant eindelijk de - verrassende - beslissing genomen om het concept in serieproductie te nemen. En om alle geinige harnasstukken te behouden.

De productieversie van de Sterrato behoudt dus de eigenschappen waarmee hij zich naast het asfalt kan wagen. Dat is ook de slogan van de video die de fabrikant heeft geplaatst om de officiële presentatie van het model op 30 november aan te kondigen: “Beyond the concrete” of "Voorbij het beton". Nu, het zal eerder gaan om het rijden op zand- of grindpaden dan om het daadwerkelijk overwinnen van moddertrajecten, hoewel deze Sterrato de vierwielaandrijving en de V10-motor van de Huracan behoudt verder zijn "snorkel", een luchtinlaat die hoog op het dak is geplaatst om de koeling te bevorderen.

Voor alle informatie moeten we nog een paar dagen wachten.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in