Kia EV3, 600 kilometer voor 30.000 euro

3w geleden | Laurent Zilli

De EV-familie van Kia groeit verder met de komst van het nieuwste lid. Het mag dan wel het kleinste model in het elektrische gamma zijn, het ontbreekt dit model allerminst aan beloftes.

De kolossale Kia EV9 maakt stilaan zijn opwachting op de weg en de komst van zijn kleine broertje, de EV5, staat voor de deur. Nu kondigt Kia het vervolg aan, in de vorm van de EV3, de ‘kleinste telg’ van de familie. Met een lengte van 4,3 meter is hij naar hedendaagse maatstaven vrij compact. Hij moet het opnemen tegen onder andere de Peugeot e-2008, Volvo EX30 en Mini Countryman. Wat heeft de klant eraan? Een design dat nog steeds avant-gardistisch oogt, een geraffineerd interieur met een zensfeer en goed ruimtebeheer, met een koffervolume van 460 liter.

Tot 600 kilometer

Maar waar Kia echt in uitblinkt is de 81,4kWh-batterij, die veel royaler is dan het gemiddelde in het segment. Hiermee claimt de EV3 een gemiddelde actieradius van 600 kilometer. Het maximale laadvermogen van 128 kW is echter iets minder indrukwekkend. De basisversie van de Kia EV3 moet het doen met 58,3 kWh en een enkele 204 pk sterke elektromotor. Een GT-versie volgt later, maar de specificaties daarvan zijn nog niet bekendgemaakt. Het laatste argument van derze nieuweling: een basisprijs tussen 30.000 en 35.000 euro, wat aantrekkelijk zal zijn als de inhoud goed is. We krijgen het antwoord wanneer de Europese lancering nadert, in de tweede helft van 2024.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in