Ineos Fusilier, het elektrische broertje van de Grenadier

2mnd geleden | Laurent Zilli

Het Britse merk met standplaats in Lotharingen houdt zich aan zijn beloften en presenteert een gloednieuw model, dit keer 100% elektrisch (of bijna), dat in 2026 verschijnt.

Ineos lijkt een voorliefde te koesteren voor een militaire woordenschat, en na de Grenadier (vernoemd naar de pub waar het idee ontstond) en de pick-up Quartermaster, komt hier de Fusilier. Zoals we al zeiden, is het ontwerp van dit elektrische voertuig gebaseerd op een skateboardplatform dat typisch is voor EV's en waarvan de batterijen naar verluidt een actieradius van zo'n 400 kilometer kunnen bieden. Maar Ineos neemt liever het zekere voor het onzekere en kondigt van meet af aan aan dat de Fusilier ook zal worden aangeboden met een kleine verbrandingsmotor, waarvan de functie zal zijn om elektriciteit te leveren als een actieradiusverlenger, niet om de wielen rechtstreeks aan te drijven.

Magna

Voor het ontwerp heeft Ineos de hulp ingeroepen van het Oostenrijkse Magna. Een garantie voor geloofwaardigheid, want Magna is een bekende naam in het offroadwereldje, verantwoordelijk voor het ontwerp en de assemblage van de legendarische Mercedes G-Klasse, en wordt momenteel ook geraadpleegd door VW in het kader van de herlancering van het Amerikaanse merk Scout. In principe hebben we alle reden om aan te nemen dat de Fusilier net zo competent zal zijn in het terrein als zijn grote broer, de Grenadier. Meer nieuws volgt in de komende maanden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in