Een nieuwe GT-versie van de Volvo P1800 door Cyan

2mnd geleden

Cyan geeft de legendarische Volvo P1800 een verjongingskuur. Een GT die bijna volledig aan te passen is en geschikt voor zowel lange reizen als kleine landweggetjes. En dat alles onder de ton.

Cyan Racing heeft onlangs de nieuwe GT-versie van de Volvo P1800 Cyan onthuld. Eerst geïntroduceerd in 2020 als eerbetoon aan de beroemde Volvo sportauto uit de jaren 60, wordt de P1800 nu gepresenteerd in een grand-touring versie, met onder de motorkap een 2-liter 4-cilinder turbo motor. Klanten kunnen kiezen tussen twee configuraties, die respectievelijk 350 pk en 420 pk bieden, beide perfect aangepast aan het stalen en carbon fiber chassis, dat minder dan 1.000 kg weegt.

Een exclusieve neo-retro

De eerste Volvo P1800 Cyan GT is al gebouwd voor een Amerikaanse klant. Het heeft een metallic groene tint, met een zandkleurig lederen en stoffen interieur, inclusief op maat gemaakte stoelen die zorgvuldig zijn aangepast aan de voorkeuren van de klant. Comfort staat centraal in het ontwerp, met een versie van de titanium veiligheidskooi die zorgt voor een hoge mate van veiligheid en stijfheid van het chassis, terwijl het ook meer comfort biedt voor de bestuurder en passagiers. Alle Cyan auto's zijn gebaseerd op originele Volvo P1800's, gerestaureerd en gemodificeerd door een toegewijd team van makers, ingenieurs, ontwerpers en monteurs in het hoofdkwartier in Göteborg, Zweden. Dit nauwgezette proces duurt ongeveer 12 tot 15 maanden per auto.

Sacha Benazzi

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in