Dit is het meest betrouwbare automerk!

11mnd geleden | Nicolas Morlet

Zoals elk jaar velt het onderzoeksbureau JD Power zijn oordeel over de betrouwbaarheid van voertuigen. En zoals elk jaar komt een Japans merk als beste uit de bus...

Met 133 problemen die een terugkeer naar de werkplaats vereisen voor elke 100 voertuigen, is Lexus het meest betrouwbare automerk over de laatste drie jaar op de Amerikaanse markt. Het luxemerk van de Toyota-groep heeft een voorsprong op Genesis (144/100), zijn directe concurrent van de Hyundai-Kia-groep, en een ander merk van dezelfde groep, Kia (152/100).

In het algemeen domineren de Aziatische merken (Mitsubishi is 6de, Toyota 7de, Hyundai 8ste), en de Amerikaanse merken verdedigen zich (Buick en Chevrolet zijn 4de en 5de). De Europese merken doen het daarentegen niet goed: met uitzondering van Mini (9de) en BMW (15de) doet geen enkel merk het beter dan het gemiddelde van 186 pechgevallen per 100 voertuigen.

Premium meer getroffen

Land Rover (273/100), Lincoln (259/100) en, nog verrassender, Audi (252/100) sluiten de ranglijst. Een logisch resultaat, volgens Frank Hanley, senior director of benchmarking bij J.D. Power: "Het is gebruikelijk in de auto-industrie om concepten en functies te introduceren door ze eerst in premium voertuigen te plaatsen. Dit verklaart ook het verschil van 23 punten tussen de gemiddelde problemen die algemene en premiummerken ondervinden, in het voordeel van de eerste.

Ups en downs

Infotainment blijft het meest problematische onderdeel in moderne auto's, verantwoordelijk voor 49,9 problemen per 100 voertuigen. Anderzijds bleek uit de studie dat bij twee derde van de voertuigen (63%) minder onderdelen (met uitzondering van slijtageonderdelen) moesten worden vervangen dan het jaar voordien.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in