Dit is Kia's toekomstige bestseller

2j geleden | Nicolas Morlet

Na de teaserbeelden geeft Kia nu de eerste foto's van zijn nieuwe Sportage vrij. Die ziet er scherper en geslaagder uit dan ooit.

 

De vijfde generatie van de Sportage speelt als troefkaart zijn design uit. De compacte SUV ontleent zijn stijl aan de onlangs gelanceerde cross-over EV6 : strakke lijnen en gebeeldhouwde flanken, met sterk opvallende onderdelen. Vast en zeker zal de Koreaanse auto hoofden doen draaien als hij voorbij rijdt. Benieuwd of het hem wind in de zeilen geeft om, net als zijn voorgangers, een van de bestsellers in zijn categorie te worden, zowal in België als in Europa.

Binnenin staat technologie centraal, met een groot digitaal paneel bestaande uit twee schermen. Eentje afficheert de tellers voor de bestuurder, het ander is er voor het infotainmentsysteem en staat centraal. Natuurlijk zal deze Sportage ook over heel wat connectiviteit en bestuurdersassistenten beschikken. Zitten ook in de lift: presentatie en kwaliteit. We hopen hetzelfde voor de binnenruimte.

Hoewel we moeten wachten op de definitieve specificaties, lijkt het erop dat dit nieuwe model aanzienlijk groter is dan het vorige. Hij is imposanter en daardoor beter opgewassen tegen de vaste waarden in deze categorie, zoals de Peugeot 3008 en in het bijzonder de Volkswagen Tiguan.

 

 

Hybride, hybride, hybride

De Kia Sportage is het technische neefje van de Hyundai Tucson en zou over dezelfde motoropties moeten beschikken. Benzine en diesel, ja, maar vooral hybrides in meerdere vormen. Zo zouden een full-hybrid (HEV) en plug-inhybride (PHEV) in de catalogus komen naast microhybride varianten op 48 volt (mHEV) van de benzine- en dieselmotoren. De Europese presentatie zal naar verwachting plaatsvinden op het Autosalon van München dit najaar.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in