De Volvo EX30 onthult zich stap voor stap...

11mnd geleden | Laurent Zilli

Volvo onthult op 7 juni zijn nieuwe compacte SUV die alleen op elektriciteit rijdt. De fabrikant heeft zojuist een video gepubliceerd die een tipje van de sluier oplicht.

Aangezien Volvo heeft gezworen op middellange termijn een volledig elektrisch merk te worden, is het tijd voor een gamma dat geen gebruik meer zal maken van verbrandingsmotoren. We kennen al de EX90, het vlaggenschip dat voor een poos wordt geflankeerd door zijn thermische en hybride tegenhanger, de XC90. Nu is het tweede uitsluitend elektrische model van het Zweedse merk aangekondigd: de EX30.

Klein

Officieel is dit een compacte SUV, maar het zou zelfs een stads-SUV kunnen zijn. Als de Volvo-nomenclatuur wordt gerespecteerd, zal de EX30 immers kleiner zijn dan de XC40 en C40. Het is moeilijk te zeggen aan de hand van deze beelden, maar ze onthullen relatief gespierde proporties. We zien ook de LED-signatuur op de voorste lichtbundels, die het model een mooi detail meegeven. Als het donker wordt, spreiden de twee horizontale strepen zich uit om de koplampen te onthullen, als uitwaaierende oogleden. Nu we de EX90 met ditzelfde systeem zijn ogen hebben zien "openen", kunnen we bevestigen dat het een leuk idee is. Dat is alles wat we op dit moment weten, maar ongetwijfeld volgt er meer informatie tussen nu en de officiële presentatie op 7 juni.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in