De Renault Grand Kangoo 2024 moet een grote klus klaren

7mnd geleden | Laurent Zilli

Het nieuws van Renault in München was niet alleen maar elektrisch, want het merk onthulde ook de XL-versie van zijn Kangoo. Deze buit de kans uit om een plaats in te nemen die de concurrentie heeft laten liggen...

Renault bereidt de lancering voor van een nog gezinsvriendelijkere versie van de Kangoo. De Grand Kangoo is gebaseerd op de Kangoo L2 LCV en is iets meer dan 40 centimeter langer, waardoor de totale lengte tot 4,9 meter groeit. De wielbasis is ook met 38 centimeter verlengd, waardoor de Kangoo plaats biedt aan zeven personen. En als alle stoelen bezet zijn, heeft de bagageruimte nog steeds een volume van meer dan 500 liter! Het is ook vermeldenswaardig dat, in tegenstelling tot de nieuwe Renault Espace of de toekomstige elektrische Scénic, de Grand Kangoo trouw blijft aan de grondbeginselen van modulariteit, aangezien alle achterstoelen onafhankelijk, verschuifbaar, opklapbaar en afneembaar zijn. Dit zorgt voor meer dan 3,7 kubieke meter laadvolume en voorwerpen tot 3,11 meter lang kunnen worden opgeborgen wanneer de rugleuning van de voorpassagiersstoel is neergeklapt. En, last but not least, de toegang tot het voertuig verloopt nog gemakkelijker, omdat de schuifdeuren aan de zijkant ook breder zijn.

Renault Grand Kangoo : volledige motorencatalogus

Renault zal de Grand Kangoo aanbieden in een elektrische versie, met een 122 pk motor en een batterij van 45 kWh die 265 kilometer volgens WLTP levert. Maar het model heeft een troef in handen: in tegenstelling tot zijn directe Franse rivalen de Peugeot Rifter en Citroën Berlingo (en Opel Combo, uit dezelfde Stellantis-familie), die nu uitsluitend elektrisch zijn, zal de Grand Kangoo ook verkrijgbaar zijn met een 130 pk sterke benzinemotor of een diesel met 96 pk. Een zeer verstandige keuze in deze categorie gezinsauto's, die in principe betaalbaar blijven. Prijzen worden eind 2023 bekendgemaakt, dan kan je hem ook bestellen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in