De MG 3 daagt de Yaris en Clio uit!

2mnd geleden | Quentin Pannaud

De nieuwe MG 3, net onthuld in Genève, is een geloofwaardig alternatief voor de kleine hybride stadsauto's waarmee hij wil concurreren dankzij zijn uitstekende verhouding tussen prijs en prestaties...

Het is zover, MG betreedt het B-segment! De fabrikant heeft de afgelopen maanden een reeks successen geboekt in Europa en blijft zijn gamma uitbreiden met modellen die speciaal zijn ontworpen voor Europeanen, zoals blijkt uit de elektrische compacte MG 4, die snel zijn plaats heeft gevonden. MG maakte van het Autosalon van Genève, die deze week wordt gehouden, gebruik om zijn eerste in massa geproduceerde stadsauto te presenteren: de MG 3. En hoewel we dit niet gewend zijn van Chinese fabrikanten, is deze niet elektrisch, maar hybride! Het merk heeft zijn zinnen gezet op het succes van Dacia (de MG ZS op benzine mikte rechtstreeks op de Duster) en deze nieuwe MG 3 is ontworpen om marktaandeel af te snoepen van de Sandero, die dit type motor niet biedt. Beter nog, het is een directe concurrent voor de hybride Toyota Yaris en dito Renault Clio! 

Goedkoper dan een Yaris of Clio hybride

Esthetisch heeft deze MG 3 een relatief klassieke, conservatieve uitstraling, niet echt modern en ook niet ouderwets. Met zijn 4,11 meter is hij ruimer dan zijn twee rivalen en hij heeft nog een belangrijk argument in zijn voordeel: zijn prijs! Deze zou moeten starten bij minder dan € 20.000, wat hem goedkoper maakt dan de Clio E-Tech 145 pk (€ 23.800) en de Yaris HSD 116 pk (€ 21.950). Maar wat krijg je voor deze prijs? Een complete uitrusting, waaronder een achteruitrijcamera, airconditioning, gps, een centraal scherm van 10,25 duim dat compatibel is met Android Auto/Apple Car Play en cruisecontrol. De aandrijflijn combineert een 102 pk sterke viercilinder-benzinemotor met een 136 pk sterke elektromotor, voor een totaal gecombineerd vermogen van 194 pk. Hoewel hij iets meer brandstof verbruikt dan zijn rivalen (gemiddeld verbruik van 4,4 liter/100 km), lijdt het geen twijfel dat deze uitstekende prijs-prestatieverhouding hem in staat zal stellen om de marktleiders serieus uit te dagen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in