Citroën C3, auto voor het volk

2w geleden | Laurent Zilli

Een paar weken na de aankondiging van de elektrische C3 voor minder dan 25.000 euro, arriveren nu de versies voor ieders bereik. Op instapniveau kan de Citroën wedijveren met Dacia.

Hoewel 23.300 euro een fors bedrag is, betekent het voor een elektrische gezinsauto een absolute bodemprijs. Dat was de factuur die Citroën eind 2023 aankondigde voor de ë-C3, waarvan we al wisten dat er ook versies met verbrandingsmotor zouden volgen. Nu maakt het merk met de dubbele chevron een einde aan de spanning en kondigt officieel de lancering van de C3 op benzine en C3 als hybride op 48 volt aan. Vanafprijs inFrankrijk? 14.990 euro!

De hoofdzaak

Voor die prijs krijg je de basisuitvoering met onder andere Citroën Advanced Comfort-vering, manuele airco, elektrische spiegels, cruisecontrol en parkeersensoren achter. Onder de motorkap vinden we de 100 pk sterke 1.2 PureTech, maar in de 'gerepareerde' versie, dat wil zeggen met kettingaandrijving in plaats van de befaamde riemaandrijving die er vaak voortijdig de brui aan gaf. Citroën lanceert dus een zeer concurrentieel aanbod, met een auto die goedkoper, ruimer en praktischer is dan de uitgaande Citroën C3, die een zeer succesvolle carrière heeft gekend. De bestellingen zijn alvast geopend en de eerste leveringen staan gepland voor deze zomer. De hybride versie op 48 volt komt later dit jaar.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in