Aston Martin DB12 Volante: Fernando's favoriete cabrio?

8mnd geleden | Maxime Pasture

Na het spelevaren met de DBX 707 SUV op circuit kan Aston Martin F1-coureur Fernando Alonso zijn blijdschap wellicht niet op: binnenkort kan hij de Aston Martin DB12 Volante promoten, een van de mooiste GT-cabriolets van het moment...

Twee maanden geleden presenteerden we de DB12-coupé, de vervanger van de DB11. Dit keer onthult Aston Martin de variant Volante, waarbij het dak eraf gaat. Dit canvasdak wordt aangeboden aan vermogende klanten in een keuze uit vier kleuren: zwart, blauw, rood of een combinatie van zwart en zilver. Het dak kan in 14 seconden worden geopend en in 16 seconden weer worden gesloten bij snelheden tot 50 km/u.

De keuze van het geluid

Het dak met acht lagen belooft een comfortabele geluidsisolatie, hoewel we zeker weten dat eigenaars liever luisteren naar de symfonie van de 4,0 liter-twinturbo-V8 van Mercedes-AMG. Deze produceert 680 pk en stuwt de DB12 Volante in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u (0,1 seconde sneller dan de coupé) en tot 325 km/u (hetzelfde als de coupé). Als alternatief voor het motorgeluid zou het geluidssysteem van Bowers & Wilkins met zijn vijftien luidsprekers ook de trommelvliezen van de inzittenden moeten verwennen.

De productie start binnenkort en de eerste leveringen staan gepland voor het einde van dit jaar.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in