Verslag Kymco Evasion 2023 - Het wonderland van Corrèze

4mnd geleden

Voor zijn 8e editie kiest de Kymco Evasion voor een heel andere uitvalsbasis. Het dorp Eygurande verwelkomde meer dan 250 deelnemers voor een weekend vol avontuur in onbekende streken.

De overgrote meerderheid van de ingeschreven quadrijders voor het weekend van 22-24 september ontmoette elkaar op het terrein van de VVF, dat bestaat uit enkele tientallen bungalows. Kymco had besloten om de deelnemers niet te verspreiden over de omliggende hotels, maar om iedereen samen te brengen op hetzelfde terrein, met grote tenten voor de maaltijden, het aperitief, het gesloten park en de technische keuring. Dat bleek een uitstekend idee, waardoor iedereen zich in alle vrijheid kon bewegen op een privéterrein.

250 kilometer ontdekking

Verdeeld over verschillende groepen van ongeveer tien voertuigen met gespreide starttijden, legden de verschillende deelnemers een groot aantal routes af, waarbij vlot te rijden stukken werden afgewisseld met meer technische stukken. Elke bestuurder kon om beurten achter de gids rijden en bij het veranderen van richting werd gebruikgemaakt van het D-systeem, waarbij de volger die zich het dichtst bij de gids bevond stopte om de juiste richting aan te geven aan de bestuurders die hem volgden. Het is een beproefde procedure. De regio is dichtbebost en heuvelachtig, met slechts een paar inwoners per vierkante meter, dus quadrijden is een uitstekende manier om over de smalle, kronkelige wegen te rijden.

Vooroordelen najagen

Tijdens het weekend passeerden we een aantal jachtgebieden waar de jagers altijd vriendelijk tegen ons waren en nooit aarzelen om vriendelijk naar ons te zwaaien. Het tegenovergestelde van wat je in België zou verwachten! Deze jagers helpen de everzwijnenpopulatie, die een ware plaag is voor de landbouwwereld, uit te dunnen terwijl ze zich zo hoffelijk mogelijk gedragen tegenover wandelaars en mensen die er graag even tussenuit zijn in het bos. Het is een les in hoffelijkheid waar sommige mensen nog wat van kunnen leren!

Aan tafel

Van vrijdagmiddag tot zondag 15.00 uur, tussen de verschillende aangeboden routes door, wordt er ook regelmatig gestopt om te genieten van de plaatselijke vleeswaren en kazen. Warme maaltijden zijn er altijd in overvloed en de sfeer onder de verschillende deelnemers is altijd hartelijk. Het Kymco-personeel ter plaatse staat altijd voor je klaar, van de Taiwanese ingenieur die speciaal uit Azië is gekomen tot Stéphane Goeury (Kymco Belux-manager), en niet te vergeten de technici die jouw quad repareren indien nodig. Je zult er zowel de Kymco-liefhebber ontmoeten al aan z’n 24e quad toe is, als de Kymco Evasion-liefhebber die voor de 8e keer meedoet, terwijl je geniet van animatie - die zowel binnen als buiten wordt georganiseerd. Het was mijn derde deelname en ik kom zeker terug in 2024. Voor €199 (inclusief maaltijden) is het moeilijk om een weekend als dit af te slaan, een unieke kans om nog eens helemaal vrij op een quad te rijden...

Philippe Hunin

De Maxus MXU 700 EPS

Deze topklasse quad van Kymco, met een prijskaartje van €7.999, heeft alles wat je van een nuts- en vrijetijdsmachine mag verwachten. Stuurbekrachtiging, actieve vering, een topsnelheid van meer dan 100 km/u, doeltreffende remmen en de mogelijkheid om met één duimdruk van 4x2 naar 4x4 te schakelen. Zijn enige fout ligt misschien in de keuze van de versnellingsbak, waarbij je de schakelpook met de nodige voorzichtigheid moet bedienen. De opbergruimte is enorm: ik kon er met gemak mijn waterfles, regenkleding en een tweede paar handschoenen in kwijt. Elke keer ben ik weer verbaasd over de ongelooflijke vooruitgang die de vering boekt, die hobbels absorbeert en obstakels overwint met een onfeilbaar niveau van comfort en precisie. Zoals bij alle quads, moet je niet verwachten dat je minder dan 8 liter/100 km verbruikt bij intensief rijden, wat ik deed tijdens de 250 km die ik dat weekend aflegde.

Philippe Hunin

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in