Jesco en Mercedes leren chauffeurs elektrisch slippen

3j geleden | Nicolas Morlet

De Jesco Auto Training School en Mercedes-Benz Belux bieden opleidingen aan voor een betere beheersing van geëlektrificeerde voertuigen. Beide partners willen zo inzetten op een aandrijvingsvorm die de norm zal worden.

 

De accu van een elektrische of plug-in hybride auto speelt een aanzienlijke rol in het totale gewicht van het voertuig, maar ook in de gewichtsverdeling. In een noodsituatie kunnen de reacties van zo’n auto daarom verschillen van een conventionele auto. Balans speelt een grote rol.

Rijschool Jesco richtte daarom een team van instructeurs op die speciaal voor deze nieuwe voertuigen werden opgeleid. Daarna zocht het een partner die een voertuigengamma aanbood dat breed genoeg was om alle soorten aandrijvingen te dekken. De keuze viel op Mercedes, omwille van haar brede gamma modellen en aandrijflijnen, maar ook omwille van haar reputatie van veiligheid die ze telkens bij het ontwerpen van haar auto’s hanteert.

 

Veiliger rijden

Elk jaar leren de 5.100 "leerlingen" die zijn ingeschreven voor de privé- en beroepsopleidingen van Jesco, bewuster te rijden, maar ook hoe ze hun voertuig in een noodsituatie onder controle kunnen houden. Dit maakt het rijden veiliger en verantwoordelijker, wat sommige bedrijven belonen met een verlaging van de autoverzekeringspremie.

 

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in