Deze scooter is een rijdend kunstwerk

3j geleden | Nicolas Morlet

Het Belgische scootermerk Ydra heeft de handen ineengeslagen met de Folon Foundation. De samenwerking heeft geleid tot een gelimiteerde editie van de Ydra Retro. Deze scooter krijgt een print gebaseerd op een kunstwerk van de artiest.

 

"De reis is altijd belangrijker dan de bestemming", was het adagium van de Brusselse kunstenaar Jean-Michel Folon. Het citaat vormde de kapstok voor Ydra’s samenwerking met de Folon Foundation voor een speciale serie. Van de Retro Folon Limited Edition zullen er niet meer dan 50 stuks worden gebouwd.

Deze scooter draagt op de zijkant van zijn wielkast een reproductie van het werk "La Double Vue", dat de Belgische kunstenaar in 1972 creëerde. De tekening is een blauw kleurverloop waaruit het silhouet van een man met een hoed en een rode bril opdoemt. De prijs voor deze rijdende Folon ligt op 4.895 euro.

"Folon zette vaak een bril op. Hij had er kasten vol van: ronde en vierkant brillen, dikke en dunne, meerdere oogheelkundige brillen tot die zo vereerde bril van zijn favoriete schilder Giorgio Morandi. De bril… het dubbele zicht (la double vue), de helderziendheid van de kunstenaar. Een bril om verder te kijken dan de realiteit, waar de blik hallucineert en nieuwe sferen binnendringt", aldus de Stichting die de rechten van de beroemde kunstenaar, die in 2005 overleed, beheert.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in