Chinese batterijen voor de eerste auto van Apple?

2j geleden | Nicolas Morlet

Apple werkt naarstig verder aan de ontwikkeling van zijn elektrische en - in ieder geval gedeeltelijk - autonome auto. De techgigant is daarvoor op zoek naar partners om de productie op grote schaal te realiseren. Het bedrijf zou mogelijks zijn toevlucht nemen tot Chinese batterijen.

 

In zijn zoektocht naar batterijen zou Apple geen andere keuze hebben dan zich te wenden tot de grote jongens van deze industriële tak, de Chinese bedrijven BYD en CATL. Beide produceren al batterijcellen als onderaannemer voor talloze autofabrikanten.

Het Amerikaanse bedrijf zou echter van zijn partners eisen dat de assemblage van zijn batterij op Amerikaans grondgebied gebeurt, ter ondersteuning van het beleid van Joe Biden, die de afhankelijkheid van het buitenland bij de productie van batterijen wil verminderen.

Wordt vervolgd, want niets wijst er vooralsnog op dat Apple genoeg argumenten heeft om de Chinese tenoren zomaar te doen instemmen met investeringen van dit kaliber. We wijzen er ook nog eens op dat het bedrijf nog geen enkel prototype heeft gepresenteerd, en dat het nog steeds op zoek is naar een partner voor de uiteindelijke assemblage van zijn toekomstige auto.

 

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in