Pittiger Toyota Yaris Cross SUV

1j geleden | Nicolas Morlet

Toyota lanceert een nieuwe GR Sport-uitvoering voor zijn kleine SUV op basis van de Yaris. Het recept omvat een dynamischer uiterlijk en een herwerkt chassis, met onder de motorkap nog steeds de hybride motor.

Sinds hij voor het eerst verscheen op de Supra, heeft de GR-badge (voor Gazoo Racing, de race-afdeling van de constructeur) zich steeds verder verspreid over het Toyota-gamma. Maar let op het onderscheid tussen "GR", dat het handelsmerk is van sportieve modellen zoals de GR Supra, de GR86 of de Yaris GR, en "GR Sport" dat een sportieve afwerking op andere modellen aanduidt.

Dat laatste is waar het bij de Yaris Cross SUV allemaal om draait. De styling wordt benadrukt door een nieuwe grille, een pseudo-diffusor in de achterbumper en grote tweekleurige velgen, die allemaal worden opgefleurd door GR Sport-badges. Er is ook een nieuwe kleur, Dynamic Grey, aan de staalkaart toegevoegd, met of zonder een contrasterend zwart dak. Aan boord zorgen rode stiksels op de bekleding, het stuurwiel en de versnellingspook voor de kers op de taart, terwijl in de hoofdsteunen een GR Sport-logo in reliëf is aangebracht.

De rijervaring wordt versterkt door een strakkere ophanging en een aangepaste stuurinrichting. Anderzijds is er geen vermogenstoename voor de 1,5 liter-motor, een hybride, de enige keuze. Je zult tevreden moeten zijn met de 115 pk, gekoppeld aan de voorwielaandrijving en de eCVT-versnellingsbak.

De Toyota Yaris Cross GR Sport is verkrijgbaar vanaf september, vanaf 37.470 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in