Ford Tourneo Connect PHEV 2024: tot 110 km elektrisch rijden

1mnd geleden | Laurent Zilli

Voor een aantal voertuigen bundelt Ford de krachten met VW, waaronder deze. Maar de Amerikanen nemen voorsprong op hun partner door een versie van de Tourneo Connect aan te bieden die nog niet bestaat op de Caddy: de plug-inhybride.

Ter herinnering: Ford en Volkswagen werken samen voor een aantal projecten, met name bedrijfswagens en hun ‘burgerlijke’ afgeleides. De VW Amarok is in feite een Ranger en de nakende Transporter wordt een Ford Transit. De Ford Tourneo is in feite een herverpakte VW Caddy. Maar Ford onderscheidt zich van de rest door als eerste een plug-inhybride versie van zijn ludospace aan te bieden. Dat zijn er twee, want het gaat om zowel de klassieke versie als de lange versie met zeven zitplaatsen.

110 km

Het persbericht is wat karig met technische details en we weten bijvoorbeeld niet wat de capaciteit van de batteriij is. Wel weten we dat Ford mikt op een elektrische actieradius tot 110 kilometer, dat standaard opladen beperkt is tot een vermogen van 11 kW en dat het snellaaddebiet niet vlugger kan dan 50 kW. Andere cijfers: het hybride systeem is gebaseerd op een 1,5 liter-benzinemotor, met een gecombineerd vermogen van 150 pk. De orderboeken gaan komende zomer open en de eerste leveringen staan gepland voor het laatste kwartaal van 2024. Prijzen zijn nog niet bekend.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in