Meer vermogen en actieradius voor de MG4

10mnd geleden | Nicolas Morlet

De MG4, helemaal aan het begin van het jaar gelanceerd, is een groot succes op de markt voor elektrische auto's. Hij zal dit succes deze zomer verder uitbouwen met de verwachte komst van twee nieuwe varianten: de ene gespierder, de andere autonomer.

Als we de hardnekkige geruchten mogen geloven, biedt de MG4 vanaf deze zomer dus meer dan ooit voor elk wat wils. Het vermogen zal aanzienlijk toenemen in een nieuwe versie met de naam X-Power, die doet denken aan de onwaarschijnlijke sportcoupé uit de late Britse dagen van het merk.

Deze zou 435 pk en vierwielaandrijving serveren dankzij de toevoeging van een tweede motor. Genoeg om er een 'hot hatch' van te maken, een kleine sportwagen? We moeten afwachten, maar het chassis van de kleine Chinese auto is in de normale versies al veelbelovend. De accu is naar verluidt de 64 kWh van de Luxury-versie, wat een actieradius van ongeveer 385 kilometer oplevert.

Meer dan 500 km!

Er is nog een nieuwe toevoeging aan het gamma: een batterij van 77 kWh. Hiermee wordt de actieradius aanzienlijk vergroot: we hebben het over 520 kilometer volgens WLTP! Als bonus zal de motor iets krachtiger zijn dan die van de Luxury-versie, met 245 pk in plaats van de gebruikelijke 204 pk.

We zullen moeten wachten op het officiële persbericht van de fabrikant om erachter te komen of al deze informatie klopt. MG heeft al aangekondigd dat er drie nieuwe modellen zullen worden gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed: één daarvan wordt de roadster Cyberster; de andere twee zouden wel eens de nieuwe MG4's kunnen zijn. We krijgen uiterlijk 13 juli uitsluitsel.

Tags: mg.c.

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in