Vestigt deze Audi Sport Quattro een veilingrecord?

3mnd geleden | Laurent Zilli

Deze Audi Sport Quattro uit 1984 wordt op 25 januari te koop aangeboden in de Verenigde Staten en zou wel eens de duurste 'civiele' Quattro uit de geschiedenis kunnen worden. Tenminste, dat is wat de schatting van 700.000 dollar suggereert.

Om precies te zijn, RM Sotheby's schat de prijs tussen de 575.000 en 700.000 dollar. Natuurlijk kunnen sommige echte competitie-Quattro's al meer dan een miljoen dollar vangen op een veiling vanwege hun legendarische staat van dienst. Maar voor wegversies is het huidige record, voor zover wij weten, 427.000 dollar, in 2015. Dus waarom zou deze zoveel meer waard zijn?

Audi Quattro zeldzaam en fris

Ten eerste omdat hij zeldzaam is: er zijn slechts 214 exemplaren op de weg van de Sport Quattro, die in 1984 op de markt kwam met een vijfcilindermotor die om homologatieredenen was verkleind tot 2,1 liter, en vooral met een wielbasis die 32 centimeter korter was, wat hem zijn karakteristieke houding gaf. Bovendien heeft dit model maar 8.806 kilometer op de teller, vrij uitzonderlijk voor een Quattro. Tot slot is hij met de grootste zorg geconserveerd en onderhouden, zodat hij zowel esthetisch als mechanisch onberispelijk is. We kunnen niet wachten om te zien hoe hoog de hamer pas valt voor deze eeuwige rivaal van de Peugeot 205 T16 en de Lancia 037.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in