Geschat op meer dan 2 miljoen is deze vernielde Lambo een superster

5mnd geleden | Laurent Zilli

Het zou heel goed mogelijk zijn om deze zeldzame Lamborghini te repareren. Maar vreemd genoeg zou dat de waarde ervan kunnen verminderen. En hier is waarom.

Nee, dit is geen replica. Dit is een echte Lamborghini Countach, '25th Anniversary', waarvan er eind jaren '80 slechts 658 zijn geproduceerd. De auto is des te uitzonderlijker omdat er naar verluidt slechts 12 exemplaren bestaan in deze wit-op-witconfiguratie, met de bumpers en spoiler specifiek voor de Amerikaanse markt. Zoals je kunt zien, is de auto een behoorlijke puinhoop. Bonhams hoopt echter $1,5 tot $2 miljoen - of meer - te kunnen verdienen tijdens de verkoop in Abu Dhabi op 25 november. Toevallig (of niet) is dit precies dezelfde schatting als voor zijn perfecte maar intacte tweelingbroer, die RM Sotheby's een paar dagen later aanbiedt.

‘The wolf of Wall Street

Uitleg? Beide auto's werden gebruikt op de set van Scorseses film ‘The wolf of Wall Street’. En terwijl de intacte auto alleen werd gebruikt voor een paar glamoureuze opnames, werd de vernielde Countach bestuurd door DiCaprio in de scène waarin zijn personage Jordan Belfort achter het stuur van de auto kruipt na een nacht vol drugs en de Italiaanse schoonheid in de vernieling rijdt. Het verhaal gaat dat Scorsese de auto niet genoeg beschadigd vond na de crash en vroeg om een dieplader die er nog een paar keer tegenaan moest rijden. Ziehier dan het resultaat. Daarom is het niet aan te raden dat de koper de reparaties uitvoert, op het risico af de investering te ruïneren. Bovendien loopt de koper weg met een filmklapper en een regisseursstoel, beide gesigneerd door Scorsese, DiCaprio en zijn vrouwelijke tegenspeelster Margot Robbie, evenals de outfit die Leo droeg in deze filmscène. Dit alles natuurlijk ondersteund door een certificaat van echtheid.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in