De kunstige Bentley Continental GT3 van Jean Boghossian wordt geveild!

1j geleden | Maxime Pasture

Aanstaande vrijdag, 3 februari om 14.00 uur, wordt deze race "Art Car", gesigneerd door de kunstenaar, aangeboden op Artcurial's officiële veiling tijdens Rétromobile.

Toen Bentley zich in 2022 terugtrok uit de GT-racerij, probeerde het CMR-team een nieuw experiment met de Belgische coureur Nigel Bailly, die zijn benen niet meer kon gebruiken. Deze menselijke en technische ervaring stelde de bestuurder in staat zich op het niveau van valide bestuurders te plaatsen. Hij won ook twee Ultimate Cup-races. De gepresenteerde auto is degene die werd aangepast voor Nigel Bailly en die deelnam aan het 2022 GT World Challenge Europe Endurance Championship met o.a. Maxime Soulet, Antonin Borga en Stéphane Lémeret. Daarvoor deed hij in 2020 dienst voor het Pro-team (Jules Gounon, Nelson Panciatici, Seb Morris) in Sprint en Endurance.

Art Car

Een ontmoeting met de Brusselse schilder Jean Boghossian maakte het mogelijk om er een echte "Art Car" van te maken door verschillende schilderijen van de kunstenaar op de carrosserie te smelten, met name geïnspireerd door de patronen die door het vuur ontstaan.

Rijk palmares

Dit is chassisnummer 017, dat vele andere beroemde coureurs aan het stuur heeft gekend, zoals Ulysse De Pauw, Stéphane Tribaudini, Pierre-Alexandre Jean, enz. Na sinds 2020 te hebben geracet in de GT World Challenge Sprint en Endurance met het topteam CMR, het officiële Bentley-team, heeft deze auto geweldige resultaten behaald zoals algemene podia, klassepodia en een deelname aan de Super Pole in de 24 uren van Spa 2021 met uiteindelijk de 12de plaats algemeen en een 2de positie in de Silver-categorie.

De koersauto verkeert in een perfecte mechanische staat en heeft sinds zijn laatste race een onderhoudsbeurt gehad. Hij draagt het stigma van zijn deelname aan de 24 uren van Spa in 2022 (licht beschadigde vleugel en rechter onderkant), maar is raceklaar voor GT3. Hij wordt geleverd met twee sets velgen en de software en computerbestanden om er het beste van te maken.

Voor het goede doel

Naast het uitzonderlijke karakter van deze auto door de kleurstelling, de door CMR ontwikkelde ophanging en een van de weinige bij M-Sport gebouwde chassis, is hij het resultaat van een liefdadigheidsproject ter ondersteuning van de ASCTR, de Sportvereniging van het Trauma- en Revalidatiecentrum. De ingezamelde middelen zullen worden gebruikt voor de financiering van sportcoaching voor mensen met beperkte mobiliteit om hen te helpen bij hun reïntegratie door middel van sport.

Voor meer informatie en deelname aan de veiling, klik hier.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in