Bizzarrini Giotto: de wedergeboorte lijkt bevestigd

7mnd geleden | Laurent Zilli

Na de schetsen van afgelopen februari hebben we nu een echt prototype van de toekomstige supercar Giotto op de weg gezien. Dit betekent de herlancering van Bizzarrini, dat in de jaren zestig slechts vijf jaar bestond.

Het merk Bizzarrini bestond slechts van 1964 tot 1969, maar de oprichter, ingenieur Giotto Bizzarrini, had een indrukwekkend cv. Hij werd geboren in 1926 en begon zijn carrière bij Alfa Romeo in 1954, voordat hij overstapte naar Ferrari, waar hij hielp bij het creëren van enkele van de meest legendarische modellen van het merk, waaronder de 250 GTO. Na zijn ontslag uit Maranello ging hij de originele V12 van Lamborghini ontwerpen en werkte hij voornamelijk met het Italiaanse merk ISO, met name aan de Grifo. Op basis daarvan ontwikkelde Bizzarrini de raceauto die zijn naam draagt, de Bizzarrini 5300 GT, met als belangrijkste wapenfeit een klasseoverwinning tijdens de 24 uur van Le Mans in 1965. De herlancering van het merk Bizzarrini, in 2020 overgenomen door een Londens consortium, begon met de bouw van twintig 5300 GT's. De leveringen van deze trouwe replica's begonnen in de zomer van 2022, dus het is tijd voor de volgende fase.

Giotto

Hier is hij dan: een moderne supercar, vernoemd naar de oprichter. Onder de agressieve lijnen schuilt een koolstofvezelcarrosserie van een onbekende leverancier, en bovenal een atmosferische V12-motor die zal worden geproduceerd door Cosworth. Er is nog geen vermogen bekendgemaakt, maar in het persbericht van Bizzarrini staat verfrissend dat het doel van de auto niet recordacceleraties noch spectaculaire rondetijden op een circuit zijn: het gaat om een opwindende ervaring voor zowel bestuurder als passagier. Laten we hopen dat het project het succes krijgt dat het verdient. De mensen erachter zijn in ieder geval geen amateurs. De technisch directeur is een oud-collega van Aston Martin, Tesla, Apple en Rimac, de CEO heeft gewerkt bij Jaguar, Porsche, Bentley, Aston Martin en Rolls-Royce en het ontwerp is toevertrouwd aan Giugiaro, die al eerder tekende voor de Bizzarrini 5300 GT.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in