Tot 600 kilometer: elektrische Volvo's krijgen een veel grotere actieradius!

8mnd geleden | Nicolas Morlet

Volvo introduceert een nieuwe Extended Range-versie van zijn elektrische SUV's XC40 en C40. Met een royalere batterij en technische updates is de actieradius drastisch toegenomen, met meer dan 30%!

Voor het modeljaar 2024 zijn de Volvo XC40 en C40 elektrische SUV's uitgerust met een nieuwe batterij van 82 kWh in de Recharge Single Engine Extended Range varianten. De actieradius bedraagt nu 572 kilometer voor de eerste in de WLTP-homologatiecyclus en 581 kilometer voor de tweede, die profiteert van zijn meer gestroomlijnde uiterlijk en verbeterde aerodynamica. Dit betekent een toename van respectievelijk 34,5 en 32,6% ten opzichte van de maximale actieradius van de vorige modellen.

Ook de andere modellen (Recharge Single Engine en Twin Engine) krijgen een aantal updates, met aanzienlijke actieradiuswinsten van 9,1 tot 22,1%. De minimale actieradius (XC40 Single Engine Recharge) bedraagt nu 466 kilometer volgens WLTP. Het laadvermogen van de versies met één motor ligt ook hoger, nu 135 kW, terwijl de andere versies tot 205 kW aankunnen.

Volvo wijst er ook op dat deze Extended Range-versies slechts 2.000 euro extra kosten in vergelijking met de klassieke versies met één motor.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in