Kleine retouches voor de fantastische Morgan Plus Four

2w geleden | Laurent Zilli

De coolste van alle sportauto's met cilinders is opnieuw ontworpen om hem een scherpere, aerodynamischere look te geven. Toch blijft hij trouw aan zijn traditionele styling.

In 1950 lanceerde de kleine Britse fabrikant zijn meest iconische model, de Plus Four. Sindsdien is dit roadstericoon altijd met zijn tijd meegegaan, met een neus voor de  beste technologie en het weren van elke overbodigheid. De Plus Four 2025 zet deze lijn verder, al zijn er een paar nieuwe stijlwijzigingen. Aan de voorkant prijken er nieuwe koplampen, groter en voorzien van een richtingaanwijzer, waardoor het uiterlijk van de auto verder wordt 'opgeschoond' en gezuiverd. Hetzelfde geldt voor de achtersteven, waar kleine lichtunits alle functies vervullen. Er is ook een nieuwe splitter vooraan die de aerodynamica optimaliseert.

Klassieke sfeer

Aan boord heeft Morgan het lcd-scherm tussen de analoge temperatuur- en brandstofmeters aangepast. Er is ook een nieuw audiosysteem, waarvan sommige luidsprekers onder de stoelen zijn weggewerkt. Onder de motorkap verandert er deze keer niets: de 2 liter-viercilindermotor van BMW is terug en stuurt 259 pk naar de achterwielen. Morgan biedt de keuze uit een manuele of automatische versnellingsbak. De prijs van dit ouderwetse wonder, waarvan de aluminium carrosserie nog steeds op een essenhouten frame staat, begint bij 62.000 pond (72.500 euro). Liefhebbers opgelet: bij Morgan wordt de levertijd gemeten in jaren.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in