Cherokee-stam wil dat Jeep stopt met hun naam te gebruiken

3j geleden | Nicolas Morlet

De indianenstam van de Cherokees heeft Jeep officieel gevraagd om hun naam niet langer te verbinden aan zijn iconische terreinauto.

 

"Ik denk dat in dit land de tijd is aangebroken dat bedrijven en sportteams de namen, afbeeldingen en mascottes van de Indianen verwijderen van hun producten, shirts en teams," zei Chuck Hoskin Jr., hoofd van de Cherokee-stam, in een interview met het tijdschrift Car and Driver in januari. Op maandag liet hij Stellantis, de nieuwe groep die eigenaar is van Jeep, officieel weten dat het gebruik van de naam Cherokee niet langer getolereerd zal worden. De fabrikant heeft nog niet gereageerd.

 

De Jeep Cherokee, die in 1974 het levenslicht zag, bestaat al vijf generaties. De zesde wordt dit jaar verwacht. We zullen dus eerder snel te weten komen of Jeep rekening zal houden met de grieven van de autochtone Amerikaanse bevolking. In dat geval zou de autofabrikant de naam Liberty terug ten tonele kunnen voeren. Die plakte in Noord-Amerika al tussen 2001 en 2007 op de Cherokee.

 

Sinds 1992 biedt het merk overigens ook de Grand Cherokee aan. De zesde editie daarvan werd zopas onthuld.

 

Tags: Jeep

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in