De 5 coolste elektrische stadsauto's van 2020

3j geleden

Onder invloed van de steeds strengere Europese emissienormen, elektrificeren de autofabrikanten hun wagenpark aan een ras tempo. En omdat de stad nog altijd het uitgelezen terrein is voor EV's, is dat lang geen onlogische plek om eens een kijkje te nemen.

Nieuwe Fiat 500

De nieuwe 500 is nog steeds even stijlrijk, maar in veel opzichten beter dan de oude. HIj is enkel nog verkrijgbaar met een elektrische motor van 95 of 118 pk. Maar pas op voor de prijs. Die kan snel stijgen als je kiest voor een goed uitgeruste cabrioletversie.

Honda e

Zeer aantrekkelijk, dat neo-retrogezicht. De Honda e speelt de technologiekaart met zijn dashboard dat is samengesteld uit een lange rij schermen. De korte actieradius van 210 tot 222 kilometer (154 of 136 pk) is helaas een rem voor veel gebruikers.

Peugeot e-208

Peugeots alternatief biedt een aantrekkelijk uiterlijk, een actieradius van 340 kilometer en interessante prestaties dankzij de 136 pk sterke motor.

Opel Corsa-e

Gebouwd op dezelfde technische basis als de Peugeot e-208, deze Opel Corsa-e. Logischerwijs biedt hij dus dezelfde prestaties als zijn Franse zus, maar hij kost iets minder.

Renault Zoé

Het is moeilijk om naast de Renault Zoé, een pionier in het segment, te kijken. Vorig jaar ging hij stevig onder het mes, wat de actieradius tot 395 kilometer vergrootte. Geen enkele elektrische stadswagen doet beter.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in