De duurste schroothoop uit de geschiedenis?

8mnd geleden | Laurent Zilli

Afgelopen juni vertelden we je over de verkoop van een twintigtal Ferrari's die vergeten raakten in een hangar. Onder de kavels bevonden zich de overblijfselen van een 500 Mondial Spider, die voor een duizelingwekkende prijs werd verkocht.

Ter herinnering: de te koop aangeboden Ferrari's waren uit een hangar gehaald die door een orkaan was getroffen en sommige hadden nog de littekens van deze trieste gebeurtenis. Maar in feite bevond deze uiterst zeldzame (dertien stuks!) Ferrari 500 Mondial Spider uit 1954 zich al in de staat zoals je hem ziet voordat de orkaan toesloeg. De auto werd door Enzo Ferrari zelf afgeleverd aan een Milanese klant en nam deel aan een groot aantal wedstrijden. Hij behaalde onder andere de achtste plaats in de GP van Imola datzelfde jaar. Het koetswerk werd herbouwd door Scaglietti en het exemplaar wisselde vervolgens meerdere keren van eigenaar. Halverwege de jaren 60 vloog hij in brand na een ongeluk en belandde in de staat waarin hij nu verkeert.

Bijna 2 miljoen euro

Dit wrak, geleverd met zijn originele motor en versnellingsbak, zorgde voor heel wat opschudding op de RM Sotheby's-veiling die werd georganiseerd in samenwerking met de Monterey Car Week. De hamer viel op... $1,875 miljoen! Dat is veel geld per kilo schroot, maar het moet gezegd dat deze puinhoop een geschiedenis heeft. Wat zijn nu de opties voor de koper? Hij kan natuurlijk beginnen aan een lange en moeizame restauratie, waarvoor de rekening waarschijnlijk ook zeven cijfers zal bedragen. Of... hij kan alles laten zoals het is en dit stukje Ferrari's race-erfgoed tentoonstellen. Wat zou jij doen?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in