Deze BMW M1 van een bekende acteur staat te koop

3j geleden

De hier getoonde BMW M1 uit 1980 is uiterst zeldzaam, onder meer omwille van zijn race-outfit. Hij wordt geveild, maar zijn prijs zou kunnen flirten met grote hoogtes.

Met een productie van ongeveer 400 stuks is de BMW M1 een erg zeldzame sportwagen. Maar dit exemplaar is nog exclusiever, omdat de Duitse garage AHG er een bodykit "Procar", een speciale BMW M-lak, BBS-wielen, een sportuitlaat en een lederen interieur van exquise kwaliteit tegenaan gooide. Volgens sommige bronnen hebben niet meer dan een tiental M1's deze voorkeursbehandeling gekregen.

Deze uitzonderlijke M1 wordt momenteel voor veiling aangeboden op de Amerikaanse Bring-a-Trailer-website. Met slechts 7.000 kilometer op de teller zal deze auto, waarvan het vermogen is opgevoerd van 277 tot 350 pk, waarschijnlijk hoge biedingen losmaken. Zijn eigenaar luisterde naar de naam Paul Walker, de acteur uit de filmsaga The Fast and the Furious. Hij overleed bij een auto-ongeluk in 2013 en ging prat op een mooie collectie sportwagens. De laatste keer dat we checkten was de prijs al opgelopen tot 320.000 euro.

Tags: BMW

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in