Stellantis: geboorte van een reus

3j geleden | Nicolas Morlet

Al meer dan een jaar terug hadden FCA en PSA aangekondigd dat ze wilden fusioneren om samen een nieuwe industriële reus in het autolandschap te worden. De deal is nu helemaal rond.

In hun wens om te fuseren, wilden de twee groepen snel schakelen. En de wereldwijde pandemie heeft dat plan niet al te fel gedwarsboomd. De aandeelhouders van de twee groepen hebben op hun beurt, na de goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteit, de voorwaarden van de fusie gevalideerd. Daarmee is Stellantis geboren. De nieuwe samengesmolten entiteit zal zijn hoofdkantoor houden in Amsterdam. De officiële start is voor 16 januari.

 

14 merken!

Samen zijn beide autogroepen goed voor een wereldwijde productie van 8 miljoen voertuigen. Daarmee positioneert Stellantis zich als 's werelds vierde grootste automobielgroep. De fusie zal niet aan het totale personeelsbestand van 400.000 mensen raken. De groep heeft beloofd om in de nabije toekomst geen enkele vestiging te sluiten.

In totaal groepeert Stellantis niet minder dan 14 merken. Uit Frankrijk: Peugeot, Citroën en DS. Uit Italië: Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Maserati. Uit Duitsland:  Opel en zijn Britse tegenhanger Vauxhall.  En tenslotte uit de VS: Chrysler, Dodge, Jeep en Ram. Of ze ook stuk voor stuk deze gigantische fusie gaan overleven, zal de toekomst uitwijzen.

Tags: Autotrends
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in