Motorfietsmuseum in Oostenrijk in as gelegd

3j geleden | Nicolas Morlet

Terwijl in België de brand op het dak van Bozar de krantenkoppen haalde, is ook in Oostenrijk een museum in rook opgegaan. Het Top Mountain Motorcycle Museum, gelegen in Tirol aan de Italiaanse grens, werd volledig verwoest door de vlammen.

Midden in de nacht van zondag op maandag brak brand uit in het imposante Top Mountain Motorcycle Museum dat op een hoogte van 2.200 meter in de Hochgurglpas in Oostenrijk ligt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het vuur sloeg snel over naar de volledig houten structuur van het indrukwekkende gebouw. Volgens de reddingsdiensten raakte niemand gewond, mede door de sluiting van openbare plaatsen in het land, maar de verliezen zijn aanzienlijk.

Unieke stukken

Sinds 2003 markeert het Top Mountain Motorcycle Museum de toegang tot het hoogste deel van de Hochgurglpas, gelegen tussen Innsbrück in Oostenrijk en Bolzano in Italië. De plek was een verplichte stop voor iedereen. Of het nu was om het adembenemende uitzicht op de omringende bergen te bewonderen, van de aangrenzende skipistes te genieten of, natuurlijk, de uitzonderlijke collectie van 250 auto's en motorfietsen te bewonderen, verspreid over zo'n 3.000 vierkante meter. Geen van hen lijkt te zijn gered van de vlammen.

Onder de onbetaalbare stukken in de collectie bevond zich een bromfiets uit 1905 van Laurin & Klement, de latere oprichters van het merk Skoda, maar ook Porsche, NSU en motorfietsen van het Belgische merk FN Herstal.

Tags: Autotrends
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in