Meer veiligheid en comfort voor de Nissan Leaf

3j geleden

Het volledig elektrische model van Nissan krijgt een groter arsenaal aan elektronische systemen voor meer comfort en veiligheid. Het moet de auto meer slagkracht geven op de markt.

Nissan heeft een upgrade van de tweede generatie Leaf gepresenteerd. Het model zal in 2018 bij de dealers staan. In beide versies (40 en 62 kWh) is de sedan nu uitgerust met Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI). Dit activeert automatisch de remmen wanneer de bestuurder van rijstrook wil wisselen op het ogenblik dat een verkeersdeelnemer zich naast de auto bevindt. De Tekna-versie heeft ook een intelligente achteruitkijkspiegel. Die is digitaal en gebruikt een camera achterop de auto. Zo blijft het zicht in de spiegel ongehinderd, ook met volk op de achterbank of veel bagage in de koffer.

Ook de comfortuitrusting is verbeterd. LEAF-eigenaars kunnen hun auto nu met hun smartphone vergrendelen en ontgrendelen en intelligente waarschuwingen instellen, zoals bijvoorbeeld voor een snelheidslimiet. Voor het eerst is de auto uitgerust met een wifi-hotspot (via een Orange-abonnement) voor meer connectiviteit. Tenslotte is de Leaf ook beschikbaar in een nieuwe kleur: Ceramic Grey.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in