Geen relance voor de aftersalesmarkt

3j geleden

Uit een nieuwe studie van het aantal afgelegde kilometers, geregistreerd door CarPass, blijkt dat de aftersalesactiviteiten uit de autosector niet in staat waren om de dip uit de eerste lockdown te compenseren. De sector zal het jaar 2020 met een ingrijpende daling afsluiten.

Dankzij de tellerstanden die het elke dag ontvangt kan Car-Pass de polsslag nemen van de aftersalesactiviteiten van de autosector. Verbazen doet het niet, maar er werd stevig op de rem getrapt in 2020. Car-Pass heeft een groot aantal cijfers van de verschillende werkplaatsen in ons land verwerkt en stelde een daling van de activiteiten vast van 14,5% ten opzichte van 2019.

De opgelopen vertraging van de eerste lockdown werd later niet ingehaald, toen er in de maanden mei en juni versoepelingen kwamen. Aan de andere kant heeft de tweede lockdown, vanaf november, minder invloed uitgeoefend. Het verschil tussen de sectoren is ook opvallend: het aantal reparaties in de carrosseriesector daalde met een derde, terwijl de bandencentrales de verliezen konden indijken tot -11%. Merkdealers zagen hun aftersales met 17% dalen.

Tags: Autotrends
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in