Deze vliegende schotel bracht 70.000 euro op!

1j geleden | Stephane Monsin

De Parijse beurs voor klassieke auto's, Rétromobile, is vaak het toneel van uitzonderlijke transacties in het automobielwereldje. De editie van 2023 vormde geen uitzondering op deze regel. Eén koper betaalde meer dan 70.000 euro voor... een vliegende schotel getekend door Renault.

Onder de naam Reinastella, als eerbetoon aan het gelijknamige model uit de jaren 30, bouwde Renault deze futuristische vliegende schotel in 1992 voor de opening van Disneyland Parijs. In het kader van een partnerschap met de Disneygroep heeft Renault dit vreemde voertuig zonder motor ontworpen met een carrosserie die buitenaardse reizen ambieert. De Reinastella, volledig gebouwd uit composietmateriaal, werd destijds metershoog tentoongesteld, hangend aan een mast waar hij werd gebruikt om de attractie Visionarium te promoten.

Ver boven de geschatte prijs

Er worden twee exemplaren gebouwd, en een ervan is net verkocht bij Retromobile. Geschat op 2.000 tot 4.000 euro, werd deze vliegende schotel uiteindelijk verkocht voor... 71.520 euro! Een behoorlijk bedrag, voor een object dat eerder decoratief dan inzetbaar is. Maar nu we hem nog eens bekijken, kunnen ons hem voorstellen in het midden van een woonkamer in een futuristische loft...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in