Elke Volvo-werknemer krijgt 6 maanden ouderschapsverlof

3j geleden | Nicolas Morlet

Vanaf 1 april wordt het "Family Bond"-programma van Volvo van toepassing op al zijn 40.000 medewerkers over de hele wereld. In de praktijk betekent dit dat iedereen recht zal hebben op zes maanden ouderschapsverlof.

 

Werknemers met tenminste één jaar anciënniteit binnen het Zweedse bedrijf krijgen het recht op 24 weken verlof tegen 80% van hun basissalaris. Zij mogen het verlof naar eigen goeddunken opnemen gedurende de eerste drie jaar van het ouderschap.

 

Dit beleid is inclusiever en ondersteuningsgezinder dan veel bestaande verlofregelingen wereldwijd, en omvat alle wettelijk geregistreerde ouders, met inbegrip van adoptie-, pleeg- en draagouders, alsook niet-biologische ouders in paren van hetzelfde geslacht.

 

Het algemene beleid van Volvo Cars baseert zich op de nationale wetgeving in Zweden, de thuismarkt van Volvo Cars. Dat land is wereldberoemd voor zijn genereuze ouderschapsverlofregelingen die de laatste decennia tastbare voordelen hebben opgeleverd voor zowel ouders als kinderen. De beslissing volgt op een pilootproject met ouderschapsverlof. Dat werd  in 2019 in de EMEA-regio gelanceerd, waarbij 46 procent van alle aanvragers vaders waren.

 

Tags: Volvo

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in