Is Berkeley een gat in je autocultuur, dan komt daar binnenkort misschien verandering in. Na 60 jaar stilte plant het Engelse merk immers een comeback met de Bandit, een lichtgewicht sportwagen met keuze uit drie verschillende aandrijvingen.

 

Berkeley werd in Groot-Brittannië overbekend na de Tweede Wereldoorlog dankzij de productie van kleine auto's met motorfietskrachtbronnen. Echter, in 1960 ging het merk failliet na de lancering van de Bandit, een "echte" sportwagen met een Ford-motor.

Het merk bereidt nu een terugkeer voor en plant twee nieuwe versies van de Bandit: een coupé en een cabriolet. Net als vroeger maken de modellen gebruik van composietmaterialen. Let wel, het gaat niet langer over glasvezel, maar... plantaardige producten! Carbon wordt vervangen door vlas, en industriële lijm door boomhars. Klanten zullen kunnen kiezen tussen een klassieke verbrandingsmotor, een brandstofcel op waterstof of een volledig elektrische aandrijflijn. Prijzen zijn er ook al, tussen 44.400 en 66.500 euro.